DeelnamereglementPromotie

Help mee: Promoot de St Hubertusrit bij stallen, verenigingen en maneges bij u in de buurt. Download de poster en hang em overal op. 

Op zaterdag 3 november vertrekken wij vanaf manege Het Hippisch Centrum Epe en gaan dan richting het dorp Epe naar de voormalige Katholieke kerk, waar we worden ontvangen door het Sint Maartensgilde, een grote groep Jachthoornblazers en de Pastoor.

De Pastoor zal de paarden voor de kerk zegenen (traditie).

Op de menwagens mogen honden (aangelijnd) worden meegevoerd. Voor diegene die niet meerijden, maar deze mooie traditie in het dorp Epe willen meemaken worden hierbij ook van harte uitgenodigd om (het liefst met hond) bij de St. Martinuskerk te komen kijken.

De St. Hubertusrit voert vanaf de Katholieke kerk richting de bossen, waarbij tijdens de tocht de nadruk zal liggen om enig grofwild te kunnen ontdekken en te genieten van de natuur in haar prachtige herfstkleuren.

Aangekomen bij de St. Hubertus-jachtbitterstop worden de paarden rust gegund en kunnen de honden aangelijnd worden uitgelaten. Onder het genot van hapjes met Wildpaté zullen de Jachthoornblazers nog enige boeiende Jachthoornserenades ten gehore brengen.

Na deze versnaperingen gaat de rit verder door de bossen.

Iedereen zal als eindpunt van de St. Hubertusrit manege Het Hippisch Centrum Epe hebben. Aangekomen bij de manege kunnen de paarden verzorgd worden of weer worden thuisgebracht.

Vanaf 14.30 uur wordt er in de foyer van de manege een uitgebreid wildbuffet geserveerd waar we alle verhalen van de dag met elkaar kunnen delen. De vorige keer stond op het menu:

  • Procureur van Wildzwijn, in een saus van bospaddenstoel
  • Hubertus-jachtschotel (Gehakt, minikriel en diverse garnituren)
  • Gebraden eend met Schorseneren, in een rode wijnsaus 
  • Veluwse Wildgoulash van zwijn, hert, konijn en fazant
  • Rode kool met appeltjes
  • Gestoofde peertjes

Dit alles begeleid met aardappelpuree.
Een vegetarische schotel is ook mogelijk, dit moet op het inschrijfformulier worden aangegeven.

Voor de honden staat een maaltijd van Dog Nutrition klaar.

De rit staat open voor ruiters en menners (ook voor de "minder-gelovigen").

Van alle deelnemers wordt verwacht dat zij in de stijl van de jacht meerijden, dus voor ruiters bijvoorbeeld een zwart, rood of tweed rij-jasje en menners groene, bruine of zwarte kledij.

Wie mee wil rijden, met deze ook voor Epe traditionele St. Hubertusrit, kan zich opgeven vóór 19 oktober via het inschrijfformulier.

De deelnamekosten zijn:

  • € 34,00 voor ruiters/menners
  • € 24,00 voor passagiers
  • € 12,50 voor passagiers 4-10jr

Bedragen zijn inclusief hapjes en het Jachtbuffet. Consumpties kunnen separaat worden afgerekend.

Voor ruiters geldt een minimum leeftijd van 12 jaar èn onder begeleiding van een deelnemer van 18 jaar of ouder. Voor menners geldt een minimum leeftijd van 18 jaar.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact op.